Waarom vinden wij escape rooms leuk?

De escape rooms zijn tegenwoordig een grote hit. Veel mensen over de hele wereld genieten wekelijks van een goede escape game. Of het nu een familie-uitje of bedrijfsuitje is, iedereen vindt het leuk om deel te nemen aan een spannende escape room avontuur. Maar hoe kan het dat zo’n simpel concept  zo ontzettend populair is geworden?

Liefde voor oplossingen

Escape Room Grote GroepHet menselijk brein is er op gericht om problemen op te lossen. Als mens zijn wij er trots op als we wetenschappelijke en sociale uitdagingen overwinnen. Met dat gevoel is het ons als mens zelfs gelukt om vervoer te regelen naar de maan! Wij houden ervan om problemen op te lossen. Niet enkel het menselijk brein is oplossingsgericht. Ook apen kunnen er wat van. Het lijkt ons geen goed idee om een aap in een escape room te plaatsen, maar misschien zouden we dat voor de wetenschap wel eens kunnen proberen. Wij denken dat zij er wel in toe tot staat zijn om te communiceren, maar daar zal het ook wel bij blijven.

Vreugde en voldoening

Het oplossen van een puzzel of raadsel kun je vergelijken met het nemen van drugs. Op het moment dat we de oplossing hebben voor een puzzel komt er een gevoel van vreugde. Hierdoor komt er dopamine vrij waardoor wij ons goed voelen. Dopamine geeft je lichaam een gevoel van voldoening en blijdschap. Dopamine wordt daarom ook wel gelukshormoon genoemd. Na het spelen van onze escape room games zul jij je dus weer helemaal happy voelen!

Als je hier aan twijfelt raden wij je aan om eens zelf te komen ervaren wat een escape game met je doet. Wij hebben twee geweldige rooms waar jij je samen met je team goed kunt vermaken. Speel Mission Impossible in Breda of ga terug naar de ‘90s in onze escape room in Tilburg.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − 4 =