De toekomst van Escape spellen

Escape Rooms zijn tegenwoordig helemaal in. Het beste bewijs hiervan is dat je tegenwoordig in elke grote stad ter wereld wel een Escape Game kunt spelen. Op de vraag ‘Wat ga je dit weekend doen?’, is er naast standaard antwoorden zoals winkelen en uitgaan nu een nieuw antwoord bijgekomen: escape gamen. Wat ga jij dit weekend doen? Wij hebben wel een leuk idee!

Escape Games

Het idee van de Escape Room is gebaseerd op escape games. Dit is een subgenre van het adventure-genre, een populaire genre computerspellen. In 2006 hebben programmeurs de eerste fysieke escape room gebouwd. De Escape room game is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste uitjes aller tijde.

Een stap verder

Een simpele escape room spel is eenvoudig te spelen. Je hebt een kamer, een team, ingewikkelde puzzels en raadsels en een tijdsduur om de uitdaging af te ronden. Sommige kamers zijn luxer. Ze hebben een prachtig decor, rekwisieten en bieden zelfs jurken aan. Maar wat komt er hierna?

Google Glass en Oculus

De bestaande Escape Rooms worden alleen maar verbeterd. Een nieuwe functie voor de Escape Rooms is het toevoegen van virtuele functies. Stel je voor dat je een Google Glass draagt als communicatiemiddel om samen met je teamgenoten een Escape Game te spelen. Of dat jullie gebruik maken van een Oculus, een virtuele reality-bril, om alles om je heen nog realistischer mee te maken. Zulke functies tillen dergelijke ontsnappingsspelen zeker naar een nieuw niveau. In Washington zijn ze hier al druk mee bezig. Zij hebben een kamer ontworpen, genaamd Oblibion, met volledige virtuele realiteit. Dit zal zorgen voor een geweldige game ervaring. Welkom in de toekomst!

In tussentijd kunnen jullie je prima vermaken met de rooms die er nu al zijn. Speel de Mission Impossible escape room in Breda of de Back to the 90’s escape room in Tilburg.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + 9 =