TivoliparkAan de rand van het uitgaanscentrum van Tilburg kun jij je in een klein stadspark terugtrekken en heerlijk genieten van een mooie omgeving. Het Tivolipark zullen veel mensen ook wel kennen als Interpolistuin. Het park wordt zo genoemd omdat er in de buurt een groot modern gebouw staat van het bedrijf. Dit gebouw grenst aan het park. Het park wordt gesponsord door Interpolis. Dit park mocht aangelegd worden, met als voorwaarde dat het ook in gebruik genomen mocht worden door anderen. Tegenwoordig is het een heerlijke plek om te genieten van de mooie omgeving.

Een lange historie

Dit prachtige park bestaat sinds 1997. Het is ontworpen door Cyrus B. Clark van het bureau West & Landschape Architects uit Rotterdam.  Het Tivolipark en haar omgeving kent een lange geschiedenis. Het gebied is aangeduid als oostelijk van de Heuvel sinds 1800. In die periode was er nog sprake van een herberg die was voorzien van een pleziertuin. Deze tuin was erg populair bij de bevolking. In het park staat het beeld ‘Rustende agrariër uit 1965. Dit beeld is van de kunstenaar Hans van der Plas. Oorspronkelijk stond dit bijzondere beeld bij het hoofdkantoor van Interpolis aan de conservatoriumlaan.

Genieten van de omgeving

Het Tivolipark is open van 6.30 uur tot en met 19.00 uur. Gedurende de openingstijden kun je van de prachtige omgeving komen genieten. Je hebt er vijvers, hekwerk met allerlei bladvormen en ook is er een leistenen terras. Even uitrusten op het gras of even een boek lezen? Hier kan dat in alle rust. In de lente is de magnolia in volle bloei. Dit maakt de Tivolipark tot een prachtige plek om bij te komen met je vrienden en collega’s.

Tijd voor plezier

In dit park wordt er regelmatig een feestje gebouwd. Het park wordt namelijk vaak gebruikt voor culturele festiviteiten. Deze festiviteiten trekken vaak veel bezoekers naar het park waardoor het een geweldige plek wordt om samen feest te vieren.

Het feest kan je vervolgens verderzetten met het spelen van onze escape room. Slechts op 5 minuten lopen van het Tivolipark. Op deze pagina meer informatie en de mogelijkheid om direct te reserveren.

Ook een leuk uitje in Tilburg niet ver van onze locatie in het centrum is Museum De Pont.