Natuurmuseum BrabantWil je van alles leren over dier, mens en plant? Dan is het goed om een bezoekje te brengen aan het Natuurmuseum Brabant. Dit prachtige museum kun je vinden in het hartje van Tilburg aan het Spoorlaan en is een feest voor jong en oud. Het Natuurmuseum Brabant wil door middel van leuke tentoonstellingen en educatie zorgen dat de natuur weer volop in de belangstelling staat. Dit is een vrolijk museum met een speelse sfeer. Wil je even bijkomen na het bekijken van al dat moois in het museum? Dan kun je terecht in het museum café voor een kopje koffie en spannende broodjes. Wil je ook genieten van een tosti Krokodil?

Voor de hele familie

Een bezoekje aan het Natuurmuseum Brabant is leuk voor de hele familie. Of je nu 2 jaar oud bent of 80, in dit museum valt er voor iedereen wel wat te beleven. Daarnaast heb je volop de mogelijkheid om je ogen uit te kijken. In dit museum hoef je echter zeker niet alleen maar te kijken. Je krijgt namelijk ook de kans om zelf mee te doen. Natuurmuseum Brabant heeft zelf de mogelijkheid voor kinderfeestjes. Erg leuk en leerzaam om hier met je vrienden en vriendinnen een leuke tijd te beleven. Het museum biedt twee leuke programma’s aan voor kinderen die jarig zijn. Door een vaste arrangementsprijs te betalen per kind kun je een voordelige, maar hele leuke dag voor je jarige kind organiseren.

Diverse activiteiten

In het natuurmuseum Brabant valt er veel te beleven, maar tegenwoordig worden er ook steeds meer activiteiten buiten het museumgebouw georganiseerd. Dit gebeurt vaak in samenwerking met scholen en wijkbewoners. Voorbeelden van dergelijke activiteiten zijn tentoonstellingsprojecten op locatie. Deze projecten zijn leerzaam en leuk voor alle deelnemers. Tijdens deze projecten wordt de nadruk altijd gelegd op de betrokkenheid van de mensen bij hun directe leefomgeving. Natuurlijk staat hierbij natuur, cultuur en het milieu centraal.

Een leuk dagje uit in Tilburg met vrienden of familie is vroeg in de ochtend het Natuurmuseum en iets later op de dag samen een escape room spelen. Hieronder vind je een routebeschrijving en reserveren doe je op deze pagina.

Ook een goede optie voor een uitje die je kunt combineren is Safaripark Beekse Bergen.