Museum De PontIn het Museum De Pont in Tilburg, tussen het Wilhelminapark en de Goirkestraat, kun je prachtige hedendaagse kunst vinden. Dit museum heeft een bijzondere locatie, je kunt het namelijk vinden in een voormalige wolspinnerij. De wolspinnerij is verbouwd tot een ruimte waar mensen terecht kunnen om de hedendaagse kunst te bekijken. Even bijkomen na het bekijken van alle prachtige kunstwerken? Dan kun je terecht in het café voor een hapje en een drankje.

Ontstaan uit nalatenschap

De Pont is in 1988 ontstaan uit een nalatenschap van de jurist en zakenman de Pont. De heer Pont is zelf in 1987 overleden. Hij wilde graag een bedrag nalaten ter stimulatie van de hedendaagse kunst. Dit is zeker gelukt, dit museum brengt jaarlijks honderden kunstwerken onder de aandacht van verschillende kunstenaars.

Prachtig gebouw

Het voormalige wolspinnerij waar het museum zich in bevindt, is ontworpen door het Amsterdamse bureau Benthem Crouwel Architecten. De wolspinnerij is vervolgens omgebouwd tot een ruimte waar de hedendaagse kunst extra goed te zien is. Het is een grote en lichte zaal waardoor de kunstwerken extra goed zichtbaar zijn. De wolhokken vormen een prachtige omgeving. Een bezoek aan dit museum is dan ook een prachtige ervaring voor jong en oud.

Drie keer per jaar grote tentoonstelling

In dit museum kun je veel mooie hedendaagse kunstwerken vinden van allerlei kunstenaars. Drie keer per jaar mogen de bezoekers genieten van een extra grote tentoonstelling. Anish Kapoor is een wereldberoemde kunstenaar. Hij kreeg 25 jaar geleden zijn eerste kans in het museum. Toen het museum 25 jaar bestond heeft Anish Kapoor een bijzonder kunstwerk geschonken aan het museum. Dit deed hij in samenwerking met de gemeente, bedrijven en ondernemers. Het museum kreeg het kunstwerk ‘Sky mirror’. Dit is een spiegelwerk die zes meter hoog is. Vanaf september 2017 kun je dit kunstwerk vinden bij de ingang van het museum.

Combineer een bezoek aan Museum De Pont met ons leuke uitje in Tilburg. Op de volgende pagina kan je hier meer informatie over vinden.

Andere interesses? Lees dan over Natuurmuseum Brabant.