De geschiedenis van de Escape Room

Elke grote stad heeft tegenwoordig wel een Escape Room. De spellen wordt steeds populairder voor bedrijfsuitjes of teamuitjes. Ook tijdens vrijgezellenfeesten of familiedagen worden er regelmatig Escape Games gespeeld.  De Escape Room is een echte hype, maar wanneer is dit precies begonnen?

Wat is een Escape Room?

Een escape room in een interactief spel. Samen met je team zit je opgesloten in een kamer. Het is de bedoeling dat je raadsels en puzzels oplost om de kamer te kunnen verlaten. Je moet actief zoeken naar codes, aanwijzingen en sleutels en het belangrijkste hierbij is dat het wel binnen een bepaalde tijd moet gebeuren. Bij de  meeste Escape Rooms heb je één uur de tijd en vaak is er een bepaalde thema. Het is van belang om tijdens het spelen van een Escape Game goed samen te werken met je teamgenoten, alleen dan is het mogelijk om snel uit de kamer te ontsnappen.

Het idee

Escape Rooms zijn gebaseerd op de escape games. Dit zijn computerspellen die behoren tot de adventure-genre. Softwareontwikkelaars hebben in 2006 de eerste fysieke ontsnappingskamer gecreëerd. De Hongaren en Japanners namen dit al snel over waardoor het uitje erg populair werd. Hierna sloeg het over naar Europa en tegenwoordig geniet de hele wereld al van deze geweldige vorm van amusement. In Hongarije heb je zelfs steden die maar liefst meer dan 80 escape rooms hebben.

Nederland en België

Nederland kreeg in 2013 zijn eerste Escape Room. In 2014 en 2015 kwamen er in België en Nederland veel meer rooms bij. In Nederland beginnen de Escape Games steeds populairder te worden.

Populair

Veel mensen die nog nooit een Escape Room hebben gespeeld, vragen zich af waarom het uitje zo populair is. Dit komt omdat het een geweldige unieke ervaring is. De combinatie van gezelligheid, spanning en spel zorgt ervoor dat het een spectaculair uitje is voor elke gelegenheid. Kom het zelf ervaren! Boek één van onze escape rooms. In combinatie met de aangeboden arrangementen het perfecte uitje met vrienden, familie of collega’s.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + 2 =