De fascinatie van mensen met raadsels en puzzels

Op dit moment is de escape room een populair en spannend uitje om te beleven met je collega’s, vrienden en familie. Samen met een groep wordt je opgesloten in een kamer. Door middel van aanwijzingen en het oplossen van allerlei spannende raadsels moet je proberen om uit de kamer te ontsnappen. Dit zal je alleen maar lukken als je goed samenwerkt zodat de raadsels en puzzels opgelost kunnen worden. Waarom zijn wij zo gefascineerd door raadsels en puzzels? Wij geven je graag meer informatie.

Probleemoplossend denken

Wij zijn als mens gefascineerd door raadsels en puzzels. Dit komt omdat het menselijke brein zo is ingesteld dat wij altijd op zoek zijn naar oplossingen voor problemen. Zien wij een probleem? Dan gaat onze brein al druk aan de slag om een oplossing hiervoor  te vinden. Dit proces ervaren wij ook als wij raadsels en puzzels onder ogen krijgen. Ons brein krijgt direct het signaal om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar antwoorden op vragen die er op dat moment zijn. Wij zijn er als mens gek op om problemen op te lossen. Het liefst zo snel mogelijk. Dit zal erg goed van pas komen tijdens een spannende escape game.

Verbanden leggen

Om raadsels en puzzels op te kunnen lossen, is het van belang dat je goed verbanden kunt leggen. Dit betekent dat je moet begrijpen dat elk stuk onderdeel is van een geheel. Bij een escape room kun je dit optimaal trainen. Om de puzzels en raadsels van het verhaallijn op te kunnen lossen, is het van belang dat uiteindelijk elk stukje van het verhaal op de juiste plek valt. Door samen te werken en geconcentreerd te zijn tijdens het spel, is de kans groter dat je alle raadsels en puzzels weet op te lossen.

Elke keer weer anders

De escape rooms zijn interessant voor veel mensen omdat er elke keer weer sprake is van een andere thema. Dit betekent dat in de meeste gevallen de raadsels en puzzels elke keer weer anders zullen zijn. Jij hoeft je dus nooit te vervelen. Elke escape room bevat weer veel raadsels en puzzels die erop wachten om door jullie opgelost te worden. Dankzij de verschillende verhaallijnen van elk escape room zal de ervaring elke keer weer anders zijn. Sommige thema’s zijn grappig en andere thema’s zijn weer erg griezelig. Voor elke groep en gelegenheid is er wel een passende verhaallijn aanwezig.