Wat maakt een escape room een perfect bedrijfsuitje?

Ben jij op zoek naar een activiteit voor een bedrijfsuitje? Dan wil je natuurlijk een activiteit die de teambuilding stimuleert. Tegelijkertijd moet het wel een leuke en spannende activiteit zijn die ook de interesse zal wekken van de deelnemers. Wij hebben de gouden tip: neem samen deel aan een escape room.

Een bijzondere en unieke ervaring

Het spelen van een escape room is een bijzondere en unieke ervaring. Opgesloten in een ruimte is het de bedoeling dat je samen met je team zo snel mogelijk de raadsels weet op te lossen. Dit zal gebeuren onder tijdsdruk, jullie hebben namelijk maar een uur de tijd. Er zijn veel spannende escape rooms met allerlei thema’s die jullie een onvergetelijke dag gaan bezorgen. Zijn jullie klaar voor een bijzondere dag?

Werken aan de teambuilding

Als je met een groep medewerkers een escape room gaat spelen, zul je elkaar op een andere manier leren kennen. Voor een groep medewerkers binnen een bedrijf is dit een uitje waarbij je veel moet samenwerken. Het is belangrijk om goed te overleggen zodat je zo snel mogelijk de mysteries en puzzels kunt oplossen. Daarnaast moet je elkaar ook leren te vertrouwen, dit is namelijk niet een spel die je op eigen kracht kunt uitspelen.

Communicatie

Tijdens een escape room is het van belang dat elk teamlid goed communiceert. Zet iemand zich binnen het team niet goed in en loopt hij of zij er de kantjes van af? Dan kan het zijn dat jullie hierdoor allemaal geen succes kunnen behalen. Dit is erg goed te vergelijken met situaties die op de werkvloer kunnen voorkomen. Probeer goed samen te werken zodat jullie als team kunnen winnen. Luister naar elkaar en probeer zelf ook goed mee te denken zodat jullie zo snel mogelijk de spannende puzzels kunnen oplossen.

Stressbestendigheid

Op de werkvloer is het belangrijk dat je samen met je collega’s goed kunt omgaan met werkdruk. Ook op drukke momenten is het belangrijk dat je samen met je collega’s goed kunt presteren en niet in de stress schiet. Tijdens een escape room werk je hier als team samen aan. Een escape room geeft je vaak maar een uur de tijd om te ontsnappen. Dit betekent dat het erg belangrijk is dat je binnen dat uurtje de puzzels en raadsels samen weet op te lossen. Begint de tijd te lopen? Dan is het van belang dat jullie als team direct scherp zijn en aan de slag gaan.